Onpartijdige bemiddeling op neutraal terrein

Uw scheiding is al zwaar genoeg

Een juridische strijd wilt u er echt niet bij hebben. Terwijl u in een emotionele achtbaan zit, moet u ook zakelijk blijven en afspraken met uw (ex-)partner maken. Vaak verhinderen emoties een goed gesprek; verwijten vliegen over en weer en de redelijkheid is ver te zoeken. Ook uw kinderen lijden daaronder. Met onpartijdige bemiddeling voorkomt u meer ellende.

Mediation slaagt alleen als u uw eigenbelang uitschakelt, het gezamenlijk belang (het welzijn van uw kinderen) voorop stelt en u er sámen uit wilt komen. U profiteert dan beiden van een conflictloze scheiding en normaal onderling contact. Bovenal geeft u uw kinderen een fijne jeugd zonder ruzie en spanning.

De 5 fasen van een mediationtraject

Als mediator leid ik de gesprekken met u, uw (ex-)partner en kinderen in goede banen. Onafhankelijk en onpartijdig. Rustig en ontspannen. Bij een mediationtraject doorloopt u 5 fasen:

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek
Het intakegesprek is gratis en zonder verplichtingen. U vertelt over uw scheiding. Hoe beleeft u deze en wat wilt u? Ik licht mijn werkwijze toe. Daarna neemt u samen een besluit.

2. Mediation-overeenkomst tekenen
Ik stel een overeenkomst op waarin u verklaart actief aan oplossingen mee te werken en waarin ik verklaar onpartijdig te zijn. In deze overeenkomst is ook het tarief opgenomen.

3. Wensen naar elkaar uitspreken
U vertelt aan elkaar hoe u de financiën, woonsituatie, zorgtaak en verdeling van gezamenlijk bezit het liefst geregeld ziet. Ik praat ook graag apart met uw kinderen (> 6 jaar).

4. Samen naar oplossingen zoeken
Met ieders wensen in gedachten, zoeken we samen naar oplossingen die in uw gezamenlijke belang zijn. We maken daarbij alleen afspraken waarin u zich beiden kunt vinden.

5. Echtscheidingsconvenant tekenen
Tot slot beschrijf ik de gemaakte afspraken in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Door deze te ondertekenen, verklaart u dat u zich aan de afspraken houdt.

Scheidingsafwikkeling onder één dak

Het naleven van afspraken in een scheidingsconvenant heeft vaak gevolgen. Misschien moet u een testament laten opstellen of wijzigen. Of uw huis op een andere naam laten zetten.

Bij ons vindt u mediation en notariaat onder één dak. Als notarissen zijn we gespecialiseerd in erf-, familie- en onroerendgoed-recht en regelen we álle juridische aspecten van uw scheiding.

Over Van den Brekel

notariaat en mediation

Wij beschermen u en uw dierbaren met advies en akten tegen ruzies en conflicten. Dit geeft een rustig en zeker gevoel.

Digizeker:

Uw digitale privékluis

Orden en bewaar uw belangrijke toegangscodes en documenten in uw digitale kluis. Veilig, handig en 24/7 bereikbaar!

Joep van den Brekel | Van den Brekel Notariaat

Scheidingsmediator:

Joep van den Brekel

Onpartijdige hulp nodig bij het netjes afwikkelen van uw scheiding?

Bel gerust 076 - 523 27 00
of stuur me een e-mail.