Bedrijf, stichting en vereniging

Heeft u ook juridisch uw zaken goed voor elkaar?

Uw drijfveer om een bedrijf, stichting of vereniging op te richten en te besturen, is passie. Voor een product, dienst, goed doel, hobby, politieke of geloofsovertuiging. In die passie ligt uw kracht. Die van ons ligt in het ondernemingsrecht. We denken actief met u mee en geven advies. We stellen akten op en informeren u over wetswijzigingen. Zodat u vrij bent al uw tijd in uw passie te steken.

Bv oprichten

Welke rechtsvorm past het beste bij uw bedrijf? Met een bedrijf zónder rechtspersoonlijkheid bent u privé aansprakelijk voor ondernemingsschulden.
Bij een bedrijf mét rechtspersoonlijkheid is de bv aansprakelijk. Blijkt een bv voor u de juiste keuze? Wij stellen de akte van oprichting en statuten op. Na ondertekening en inschrijving bij de KvK is uw nieuwe bedrijf een feit.

Aandelen overdragen

Het overdragen van aandelen gebeurt via een notariële akte. Daarbij moet het bestuur van de bv de overdracht erkennen. Wilt u aandelen overdragen omdat u uw bedrijf verkoopt, er een aandeelhouder vertrekt of u medewerkers een kans gunt om zich in uw onderneming in te kopen? Met een akte en bestuurlijke erkenning bent u vrij om uw aandelen over te dragen.

Stichting of vereniging oprichten

Heeft u geen winstoogmerk maar een ander doel en twijfelt u tussen een stichting en vereniging? Wij adviseren u en omschrijven de statuten daarna in een akte van oprichting. Hierin staan o.a. het doel, de verplichtingen voor leden, de benoemings- en ontslagprocedure voor bestuurders en het huishoudelijk reglement. Na ondertekening van deze akte en na inschrijving bij de KvK is het bestaan van uw stichting of vereniging officieel.

Statuten wijzigen

Bij een organisatiewijziging bent u verplicht de statuten van uw bv, stichting of vereniging te wijzigen. Bijvoorbeeld als uw bedrijf besluit bijzondere aandelen uit te geven of een Raad van Commissarissen aan te stellen. Of als u de naam of het reglement van uw stichting wilt wijzigen. Wij leggen de statutenwijziging vast in een notariële akte en registreren deze bij de KvK.

Advies van uw notaris 

BV, VOF of eenmanszaak?

Wat is het nut van een aandeelhoudersovereenkomst?

Afstempelen van aandelen - snel geld verdienen?

Meer weten:

Vraag een offerte aan!

Beantwoord onze vragen en u ontvangt uw offerte binnen één werkdag.

Alles veilig geregeld in uw digitale privékluis

Orden en bewaar uw belangrijke toegangscodes en documenten in uw digitale kluis. Veilig, handig en 24/7 bereikbaar!

Joep van den Brekel | Van den Brekel Notariaat

Specialist ondernemingsrecht:

Joep v/d Brekel

Heeft u advies en/of een notariële akte nodig?

Bel gerust 076 - 523 27 00
of stuur me een e-mail.

rechtsvorm onderneming

Voor welke rechtsvorm kiest u bij het starten van een onderneming?

Steeds meer mensen beginnen hun eigen onderneming, als zzp’er bijvoorbeeld. U kunt dan kiezen voor verschillende rechtsvormen voor uw onderneming. Bijvoorbeeld een eenmanszaak of BV. Weet u niet goed voor welke ondernemingsvorm u het best kunt kiezen voor uw onderneming? Lees dan rustig verder.

(meer…) Lees het volledige artikel