Van den Brekel notariaat en mediation

Huis en hypotheek

Akten die een trotse huiseigenaar van u maken!

Een nieuwe woning gekocht. Leuk! Voordat u met klussen en inrichten start, moet u eerst nog officieel huiseigenaar worden door 2 akten te tekenen: de leveringsakte die u daadwerkelijk eigenaar maakt, en de hypotheekakte met de afspraken tussen u en uw hypotheekverstrekker. Wij begeleiden u hierbij: van de aankoop tot de huissleutel.

Voorlopige koopakte

De koopakte bevat afspraken over o.a. de koopprijs en opleverdatum. Uw makelaar stuurt ons een getekend exemplaar dat wij tot in detail controleren. Heeft u geen makelaar? Dan stellen wij graag de koopakte voor u op. U heeft na ondertekening 3 werkdagen bedenktijd waarin u zich zonder reden mag terugtrekken. De akte is daarna alleen te ontbinden als de bouwkundige keuring tegenvalt of als u geen passende hypotheek krijgt.

Akte van levering

Met het ondertekenen van de koopakte bent u nog geen eigenaar. Om u eigenaar te maken, stellen we een akte van levering op. Inclusief de afspraken uit de koopakte en eventuele aanvullingen. Op de datum zoals genoemd in de koopakte, ondertekenen u en de verkoper de leveringsakte, voldoet u de koopprijs en zetten we het huis officieel op uw naam. U ontvangt de sleutels van uw woning; wij schrijven de akte bij het Kadaster in. De woning is nu officieel van u.

Hypotheekakte

Heeft u een hypotheek nodig voor het kopen van de woning? Wij stellen de hypotheekakte op, op basis van informatie van uw hypotheekverstrekker. Hierin staan o.a. de hoogte van de lening, hypotheekrente, aflossingsmethode en verplichte verzekeringen. We nemen de akte na de overdracht met u door waarna u, de notaris en hypotheekverstrekker deze akte ondertekenen. Dit gebeurt vaak tegelijk met de leveringsakte. Na inschrijving van de akte in het Kadaster is de overdracht juridisch rond.

Akte van verdeling

Voor het verdelen van gemeenschappelijk onroerend goed is een notariële akte van verdeling verplicht. Gaat u uit elkaar en wil een van u het huis houden, dan beschrijven we wie de woning toebedeeld krijgt. Indien nodig, vestigen we een nieuwe hypotheek. Wilt u beiden van het huis af? Of zijn de hypotheeklasten alleen niet te dragen? Dan moet u de woning te koop zetten.

quote-voor

Huizen worden gebouwd om in te wonen, niet om naar te kijken.

Bacon
quote-na

Meer weten:

Vraag een offerte aan

Beantwoord onze vragen en u ontvangt uw offerte binnen één werkdag.

Digizeker:

Uw digitale privékluis

Orden en bewaar uw belangrijke toegangscodes en documenten in uw digitale kluis. Veilig, handig en 24/7 bereikbaar!

Remy Jansen
Wouter Piepenbrock

Specialisten onroerend goed: Remy Jansen en Wouter Piepenbrock

Een huis kopen? Wij adviseren u en regelen alle verplichte, notariële akten.

 

Bel ons gerust op 076 - 523 27 00 of stuur ons persoonlijk een mail:

stuur Remy een e-mail

stuur Wouter een e-mail

Blog overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering wel of niet afsluiten bij een hypotheek?

Als je een hypotheek wilt afsluiten, eist de hypotheekverstrekker vaak dat je ook een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Vanaf 1 januari 2018 is bij een hypotheek met Nationale Hypotheek garantie (NHG) vaak geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig. Dat geldt alleen voor nieuwe hypotheken.

De eisen zijn per hypotheekverstrekker verschillend. Bij sommigen hoeft helemaal geen overlijdensrisicoverzekering te worden afgesloten en weer andere geldverstrekkers eisen dat een deel boven de marktwaarde (bijvoorbeeld 50%) moet worden verzekerd. Omdat de premies van overlijdensrisicoverzekeringen de laatste jaren enorm zijn gedaald, adviseren veel hypotheekadviseurs om de hele hypotheekschuld af te dekken met een overlijdensrisicoverzekering. Waarom dat lang niet altijd een goed advies is, lees je in dit blog. (meer…)

Lees het volledige artikel