trouwen

 

IDEALE HUWELIJKSE VOORWAARDEN = ECHTSCHEIDINGVOORWAARDEN!

De akte van huwelijkse voorwaarden is één van de belangrijkste notariële akten die mensen in hun leven laten opstellen. Maar daarmee ook één van de moeilijkste. Moeilijk, omdat je vaak kort voor de mooiste dag van je leven zakelijke afspraken moet maken met je grote liefde. Zakelijk, terwijl je juist een emotionele band hebt met elkaar.

Van den Brekel Notariaat maakt al gedurende een flink aantal jaren zogenaamde echtscheidingsvoorwaarden. In deze echtscheidingsvoorwaarden leg je van te voren met elkaar vast hoe je financieel uit elkaar wilt gaan als het huwelijk toch onverhoopt spaak loopt.

De basis van de huwelijkse voorwaarden is dat je met elkaar afspreekt, dat je bij echtscheiding in principe afrekent alsof je al die tijd in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest. Vanuit die situatie ga je met elkaar afspreken wat je niet onder die (fictieve) gemeenschap van goederen wilt laten vallen.

Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld:

Hoewel niemand in het huwelijksbootje stapt met het idee dat het ooit tot een echtscheiding komt, bewijzen de statistieken nog steeds dat één op de drie huwelijken strandt. Dan is het belangrijk dat je van tevoren goede afspraken maakt over de financiële voorwaarden waaronder je uit elkaar gaat.

Alimentatieafspraken maken in huwelijkse voorwaarden?

In de rechtspraak gold heel lang dat het opnemen van een alimentatieovereenkomst in huwelijkse voorwaarden "nietig" (ongeldig) was. Uit een uitspraak van een rechtbank uit 2005 blijkt echter dat bijzondere omstandigheden met zich mee kunnen brengen dat een alimentatieovereenkomst toch rechtsgeldig is. Daarbij is het van groot belang dat er een goede motivatie voor het opmaken van een alimentatieovereenkomst is opgenomen in de huwelijkse voorwaarden.

Goed opgestelde huwelijkse voorwaarden kunnen dus voorkomen, dat je duizenden euro's extra kwijt ben aan advocaten en/of andere adviseurs. Het is om die reden, dat ons kantoor uitgebreid de tijd neemt om uw huwelijkse voorwaarden zo compleet en zo duidelijk mogelijk vast te leggen.

Wilt over de "ins & outs" van huwelijkse voorwaarden meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan mailen wij u z.s.m. een checklist voor uw huwelijkse voorwaarden.

 

 

Contact

tel: 076 - 523 2700
Op dit moment (17:59 uur) zijn wij: