Mediation: In goed overleg uit elkaar?

Wij helpen bij het efficiënt en onpartijdig afwikkelen van echtscheidingen.

Wist u dat in 2013 bijna 40% van alle echtparen een echtscheiding heeft aangevraagd?

Als partners uit elkaar gaan, brengt dat meestal veel emoties met zich mee. Bovendien moeten er veel zaken opnieuw afgesproken en geregeld worden.
Dat het niet altijd eenvoudig is om daar samen uit te komen, blijkt wel uit het aantal zogeheten vechtscheidingen. En zeker als er kinderen in het spel zijn, wilt u dat natuurlijk voorkomen.

Voordelen van een notaris als mediator
In 2014 heb ik met succes de beroepsopleiding tot mediation afgerond en behoort de afwikkeling van echtscheidingen ook tot het werkterrein van ons notariaat.

Het grote voordeel van een notaris als mediator is:

Niet alleen maakt ons kantoor echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen, ook het bespreken van testamenten en het overdragen van de woning op naam van een van de echtgenoten kan bij dezelfde mediator gebeuren.

Wel zo efficiënt en overzichtelijk!

Kinderen hebben ook een stem

Bij Van den Brekel Notariaat staat het belang en het welzijn van de kinderen voorop. Zij hebben namelijk niet om een echtscheiding gevraagd. Een gesprek met de kinderen, zonder ouders, maakt standaard onderdeel uit van het mediationtraject.

Wel hanteer ik een leeftijdsgrens van 6 jaar.

De gesprekken met de ouders vinden bij voorkeur plaats in de avonduren, zodat buiten de alledaagse hectiek, rustig van gedachten kan worden gewisseld.

Wilt u een vrijblijvend gesprek over een mediationtraject, neem u dan contact met mij op. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

Joep van den Brekel: 076-5232700 of mail naar brekel@vandenbrekelnotariaat.nl

Contact

tel: 076 - 523 2700
Op dit moment zijn wij gesloten (22:13 uur)